samenzandhoven
Weg met de onderhoudsplicht

Weg met de onderhoudsplicht

Vanochtend voerden we met sp.a Regio Noord actie in Zoersel om ...

meer
Hou uw voetpad sneeuwvrij en veilig

Hou uw voetpad sneeuwvrij en veilig

Koning Winter zorgt voor mooie wintertaferelen, maar kan voetpaden gevaarlijk glad ...

meer
Mei07

Infoavond: 'Toekomst pensioen' met Greet Van Gool

Op 7 mei nodigen wij jullie graag uit op een infoavond ...

meer

herentals
Ook GAS-parkeerboetes in de Kempen? We zitten er niet op te wachten!!

rondom ons

Vandaag woedt er een fel mediadebat over de wenselijkheid van GAS-parkeerboetes geïnd door steden en gemeenten. Een aantal grote ...

lees meer

 kalender

Crescendo

sp.a geeft vorm aan de toekomst

We zitten niet stil. We vervullen vol overgave onze oppositierol tegen de factuurregeringen, die de gezinnen laten betalen voor een beleid dat ons terugwerpt in het verleden. Tegenover dat barre vooruitzicht zullen wij ons alternatief plaatsen: een warm, verenigd Vlaanderen met een welvarende en sociale toekomst. De komende jaren zullen wij, samen met alle Vlamingen die daar voor open staan, tonen dat een betere toekomst mogelijk is.

Onze oppositie spoort samen met ons vernieuwingstraject ‘Crescendo’, dat onze partij klaarstoomt voor de toekomst, inhoudelijk en organisatorisch.

We nodigen u graag uit om mee te werken aan dat verhaal. Daarom komen Bruno Tobback, John Crombez, Freya Van den Bossche, Ingrid Lieten en Karin Temmerman op maandag 17 november om 20u in de Brabanthal- auditorium Terra - toelichten welke standpunten wij als grootste Vlaamse oppositiepartij innemen, hoe we onze partij vormgeven en hoe u daaraan kunt meewerken. Kom met ons meediscussiëren.

Inschrijven: linda.leemans@s-p-a.be of telefonisch 016 22 41 15.

Nov 17
maandag 17|11|2014 om 20:00
  
 

ga naar onze kalender

 
29 10 2014
lees meer
sp.a geeft vorm aan de toekomst

Samenleving

Studenten en senioren onder één dak! #dagvandeouderen

Samenwerken loont, ook op de internationale dag van de ouderen. In een samenleving waarin het individu steeds meer een hoofdrol lijkt op te eisen, tonen we elke dag opnieuw dat het anders kan. Het is immers veel verstandiger en goedkoper om samen oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we allemaal voor staan, vroeg of laat. De stad Gent brengt senioren en jongeren samen, samen onder één dak: een win-win voor beiden.

lees meer
geplaatst op
vrij 03/10/2014 - 14:52

Cultuur en media

Nog meer besparen door RSZ-korting kunstenaars te schrappen?

Vandaag werd bekend dat door de zesde fase van de staatshervorming een pakket "doelgroepenbeleid" overgeheveld wordt van de federale overheid naar Vlaanderen. De Vlaamse regering zal nog focussen op mensen met een arbeidshandicap, op oudere werknemers en op jongeren. De doelgroepkorting voor kunstenaars is er niet meer bij. sp.a is niet te spreken over de afschaffing en zal hierover de bevoegde minister ondervragen in het parlement.

lees meer
geplaatst op
di 30/09/2014 - 18:04

Energie

Schrappen energiescans verhoogt energiearmoede

Vlaanderen schrapt het project van de energiesnoeiers. Daardoor dreigen ruim 150 mensen hun job te verliezen én worden alle inspanningen voor energiebesparingen bij kwetsbare gezinnen teniet gedaan. “Zo gaat men van een win-win naar een verlies-verlies project”, zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders.

lees meer
geplaatst op
don 09/10/2014 - 14:59